2014. március 2., vasárnap

Tejszínes-gombás húsgolyók spagettivel

Ezt még Nyuszifülnek készítettem, mert nagyon szereti a gombás és tésztás ételeket is és amikor megláttam a 2013-as Nők lapja konyha februári számában tudtam, hogy el kell készítenem neki :) A végeredmény pedig egy ízletes vacsora lett :)



Hozzávalók:
  • 70 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • só, bors, kakukkfű
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál olaj
  • 50 dkg gomba (vargányát használtam)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4-5 dl főzőtejszín
  • 50 dkg spagetti
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A darált húst a fokhagymakinyomón kinyomott vöröshagyma felével, a tojással, a fél csokor feldarabolt petrezselyemmel és a citromhéjjal összekeverem. Sózom, borsozom és kakukkfűvel ízesítem, majd golyókat formázok belőle, amit sütőpapíros tepsibe helyezek és megsütöm kb. 30 perc alatt. Amíg sülnek a húsgolyók, megfőzöm a spagetti tésztát, valamint az olajon megdinsztelem a maradék hagymát, majd hozzáadom a felszeletelt vargányát és pirítani kezdem, közben sózom, borsozom és hozzáadom a zúzott fokhagymát. Ha már megpirult kellően a gomba, felöntöm a főzőtejszínnel és kicsit hagyom, hogy felforrjon. A leszűrt tésztával összekeverem a tejszínes-gombás szószt és tálaláskor ráteszem a húsgolyókat.


7 megjegyzés:

  1. Hmmm.... el tudom ám képzelni ezt a tésztát fasírt nélkül is, de ha már ott van, nem hagyom ki, mert igencsak szeretem! Az meg külön tetszik, hogy sütőben sült.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fasírt nélkül is valóban fincsi, fasírttal viszont még jobb :)

      Törlés
  2. Nagyon jó kis párosítás, én is szeretném! :) Bocs, hogy lemaradtam a blogszülinapodról boldog blogfordulót utólag is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, valóban fincsi étel! :) Köszönöm a jókívánságot is :)

      Törlés