2014. május 28., szerda

Csokis isler

A receptet még korábban kaptam az egyik kolléganőmtől, szinte minden karácsonykor elkészítem otthon és főbb ünnepekre, mert nagyon finom és szeretjük. A tészta fincsi és puha, szerintem  nincs olyan, akinek ne nyerné el a tetszését.


Hozzávalók (kb. 40 db kisebb kész süti lesz belőle):
A tésztához:

  • 38 dkg liszt
  • 1 kocka Rama (25 dkg)
  • 10 dkg porcukor
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 dkg kakaó
  • kevés fahéj
A krémhez:
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 3 dl víz
  • 1 kocka Rama (25 dkg)
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dkg kakaó
A tetejére:
  • 1/2 tábla étcsoki ízű tortabevonó
  • 1/2 tábla tejcsoki ízű tortabevonó
  • 2-3 evőkanál olaj

A tészta hozzávalóit jól összedolgozom, lisztezett felületen kinyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom és előmelegített sütőben megsütöm.
A pudingport a vízben sűrű krémmé főzöm, kihűtöm. A margarint a porcukorral és a kakaóval habosra keverem, hozzáadom a kihűlt pudingot és egynemű krémmé keverem. A krémet habzsákba töltöm és csillagcsővel rányomom a korongok felére, majd pedig ráteszem a tetejüket. 
Vízgőz felett megolvasztom a tortabevonókat az olajjal és rákenem az islerek tetejére, hagyom egy kicsit dermedni őket.




10 megjegyzés:

  1. Ó ezt én is tudnám nagyon szeretni! Étcsokisból kérnék:-))

    VálaszTörlés
  2. Igazán hívogatóan néznek ki :D

    VálaszTörlés
  3. Bár én lekvárral szeretem igazán, azért guríthatnál erre párat... ;-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretem lekvárral töltve is, de a fahéjas tésztához ez a csokikrém mennyei! :)

      Törlés
  4. Ez aztán a dupla élvezet!! :) Imádom az islert!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Csupa csokis édességek mindig jól jönnek! :)

      Törlés
  5. Igaz, hogy én még csak lekvárosan kóstoltam, de ezzel a csokikrémmel nagyon guszta sütiket készítettél:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Érdemes kipróbálni, mert isteni! :)

      Törlés