2015. március 18., szerda

Raffaello torta

Amikor nemrég Konyhavirtuóznál rátaláltam a Raffaello torta receptjére tudtam, hogy ezt fogom megsütni a tesóm születésnapjára. Biztos párszor meséltem már, hogy öcséim az olyan édességeket szeretik, amiben viszonylag kevés a tészta és nagyon sok a krém, ezért a krém adagját másfélszeresére növeltem. Azt mondta, hogy nagyon finom lett, de még ennél is több krémet elviselt volna :) Majd legközelebb :) A díszítéssel most nem babráltam sokat, mert már későre járt és elfáradtam.

Boldog születésnapot kívánok Janó!!!!!!


Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):
Piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor 


Krémhez:
  • 30 dkg fehér csokoládé
  • 3,75 dl tejszín
  • 22,5 dkg vaj
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • 7,5 dl tejszín


+12 db Raffaello golyó

A szokásos módon elkészítem a piskótát és hagyom kihűlni.
Addig elkészítem a krémet, amihez a csokit felolvasztom a 3,75 dl tejszínben, majd hozzáadom a vajat, megvárom míg az is elolvad és a végén a kókuszreszeléket. Alacsony lángon addig főzöm, amíg besűrűsödik  a krém és megpuhul a kókuszreszelék. Amíg hűtöm a krémet, addig kemény habbá verem a 7,5 dl tejszínt. Majd hozzáadom a kihűlt krémet és összekeverem.
A kihűlt piskótalapot kettévágom és megtöltöm vele a tortát, bevonom a tetejét és az oldalát, majd Raffaello golyókat helyezek rá.




6 megjegyzés:

  1. Szép torta, nagyon finom lehetett! Isten éltesse tesódat ! Nekem elég édes lett volna így is!:-))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehetett a másfél adag krémmel! És az sem baj, hogy nincs agyondíszítve! Isten éltesse a szülinapost! :)

    VálaszTörlés
  3. Szuper torta! Jó vastag a krémréteg! :) Finoooooom :)

    VálaszTörlés
  4. Apám, ez ám a krémvastagság.... igazi pasis adag! :-DD Fincsi!

    VálaszTörlés