2015. április 23., csütörtök

A legegyszerűbb almatorta - Blogkóstoló 22. fordulójára

Erre a finomságra is Márti blogján találtam rá amikor a keresgéltem recepteket és nem hagyhattam ki. Nagyon finom lett és tényleg egyszerű! :) A recepten csak kicsit módosítottam, köszönöm szépen Márti! :)


Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):
"Kültakaró":
  • 2 db alma
  • 2-3 evőkanálnyi kristálycukor
  • kevés vaj


"Nedves rész":
  • 3/4 bögre kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1 pohár kefír
  • 0,5 dl étolaj
  • fahéj, mézeskalács fűszerkeverék


"Száraz rész":
  • 2 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor

A tortaformát kikenem margarinnal és megszórom a kristálycukorral az alját és az oldalát, mintha kilisztezném a formát.
Az almát megpucolom, kiszedem a magházát és felszeletelem. Az almaszeletekkel kirakom a tortaforma alját úgy, hogy valamennyire fedjék egymást.
A cukrokat a tojásokkal kikeverem, majd hozzáadom a többi "nedves" részt, a végére hagyom az olajat, majd ha jól kikevertem hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet. Nem kell teljesen simára keverni. 
A masszát ráöntöm a szeletelt almákra és előmelegített sütőben megsütöm.





4 megjegyzés:

  1. Egyszerű, finom és még látványos is, szuper! :-)

    VálaszTörlés
  2. A gyors és látványos receptek mindig jól jönnek :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet és valóban egyszerű:) Még egy kis fahéjat is szórnék rá , majd ha elkészítem.

    VálaszTörlés
  4. Egyszerű, s nagyszerű! :) Finom!

    VálaszTörlés