2015. április 13., hétfő

A legegyszerűbb és legcsokoládésabb kefires sütemény - Blogkóstoló 22. fordulójára

A 22. Blogkóstolónak háziasszonyi teendőit ebben a fordulóban Bogi, a Vöröskaktusz blog írója látja el, aki ebben a fordulóban, egy eddig számomra ismeretlen oldalt, Márti hogymegtudjuknézni blogját sorsolta ki. Márti oldalát böngészve szinte azonnal megakadt a szemem a legegyszerűbb és legcsokoládésabb kefires sütemény receptjén, hiszen nagyon csábítóan hangzott. A végén kiderült, hogy nem csak hangzatos, de isteni sütemény! Köszönöm szépen a receptet Márti! (Egy kicsit módosítottam rajta, és fél adagban készítettem el, így most az én verziómat írom le.)

Hozzávalók (20*30-as tepsihez):
nedves hozzávalók:
  • 1 bögre cukor (fele kristály, fele barna)
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1/2 pohár kefír 
  • 1/2 pohár natúr joghurt 
  • 1 db narancs reszelt héja és leve
  • 1 csapott kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék


száraz anyagok:
  • 1,5 bögre liszt
  • 1/2 bögre kakaó
  • 1/2 csomag sütőpor


töltelék:
  • 1 zacskó csokoládés pudingpor
  • 1 csapott evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál cukor
  • 3,5 dl tej
  • 1 evőkanál rumaroma


tetejére:
  • 1 doboz kandírozott narancshéj

Sűrűre főzöm a pudingot a hozzávalókból és kihűtöm.
A cukrot, a tojást és a vaníliás cukrot habosra keverem kézi robotgéppel, majd hozzáadom a többi nedves hozzávalót is. Egy külön tálba összeöntöm a száraz a hozzávalókat és egy fakanál segítségével óvatos mozdulatokkal a nedves részhez dolgozom. Az így kapott masszát kivajazott és lisztezett tepsibe öntöm, majd beleszaggatom a kihűlt pudingot és megszórom kandírozott narancshéjjal, majd pedig 220 fokra előmelegített sütőben megsütöm.




4 megjegyzés: