2015. augusztus 17., hétfő

Bolognai spagetti, ahogy én készítem

Mindenkinek megvan a jól bevált bolognai spagetti receptje és nem szeret eltérni tőle. Én is kikísérleteztem, hogy nekem hogyan ízlik a legjobban (bár lehet, hogy sok köze nincs az eredeti recepthez), de szerintem így finom. :)

Hozzávalók:
  • 40-50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 6 evőkanál paradicsompüré
  • 6 evőkanál ketchup 
  • 1 dl víz
  • szerecsendió, oregánó, kakukkfű, só, bors, bazsalikom
  • 1,5 csomag spagetti tészta

A vöröshagymát és a fokhagymát megpucolom és nagyon apróra vágom. Kevés olajon megdinsztelem és ráteszem a darált husit, megpárolom rajta, majd ráteszem a paradicsompürét, ketchupot, vizet, a fűszereket és addig főzöm, amíg forrás után rottyan még egyet. A tésztát a szokásos módon kifőzöm és összekeverem a szósszal.


3 megjegyzés:

  1. Nálunk nincs benne oregánó meg kakukkfű, viszont kerül bele reszelt sárgarépa ;) Végül pedig megszórjuk némi reszelt sajttal. Nyami.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is így finom! :-) Majdnem ugyanígy készítem, csak fokhagyma és szerecsendió nélkül. A gyerekek egyik kedvence, az enyém kevésbé, de jó sok sajttal azért megeszem! :-)

    VálaszTörlés
  3. Jujj, ha tudnád, hogy az én kedvencem egy por alapú szósz...de meggyőztél, hogy keressek más utat! :-)

    VálaszTörlés