2013. március 18., hétfő

Joghurttorta

Eljött végre ez a nap is, Janó végre negyed évszázados lett! Most már te is közelebb vagy a  harminchoz! :P

Nagy nehezen kiválasztotta, hogy joghurttortát szeretne eme jeles napra, úgyhogy elkészítettem neki. Kérése az volt, hogy nagyon vékony legyen a piskóta és minél több rajta a krém. Mivel szegény beteg és alig tudott enni belőle, megígértem neki, hogy kap majd egy pótot, ha már jól lesz.

Boldog születésnapot Janó!!!!!!!!!!!!!!!




Hozzávalók: 
A piskótához:
  • 3 tojás
  • 3 kanál cukor
  • 3 kanál liszt
  • fél sütőpor
Joghurtos részhez:
  • 2 doboz nagy natúr joghurt
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag Horváth Rozis zselatin
  • 2 csomag tejszínhab pótló por (3 dl tej hozzá)
  • tetszés szerint gyümölcs (ebben az esetben 2 doboz barack konzerv)
  • kevés Hulala
A piskótát a három tojásból szokásos módon megsütöm.
Amíg a piskóta sül, addig a joghurtot a cukorral, vaníliás cukorral és zselatinnal felmelegítem, hogy a zselatin elolvadjon.
3 dl tejben felverem a tejszínhab pótló port. Ha kihűlt a joghurtos keverék, akkor összekeverem a tejszínhabbal.
A piskóta köré tortakarimát teszek szorosan, majd megszórom felkockázott barackkal, végül ráöntöm a joghurtos krémet. Egy estét legalább állni hagyom. Szépen leválasztom róla a karimát, egy kevés Hulalát felverek, hogy megkenjem vele vékonyan a tetejét, aki akarja, akár az oldalát is. Barackkal megmintázom a tetejét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése