2014. szeptember 25., csütörtök

Rumpuncsos darakrém mazsolával

A vaníliás darakrém és a finom csokoládés darakrém újragondolása, hiszen miért ne lehetne kipróbálni az összes többi pudingporral ezt a finomságot? És ha már rumpuncsosat választottam, ahhoz tökéletesen passzol a mazsola :)
Finom lett és nem volt rá itthon panasz, úgyhogy jönnek majd a további variációk.

 Hozzávalók:
  • 1/2 liter tej
  • 1/2 liter víz
  • 1 csomag rumpuncs ízű pudingpor
  • 5 dkg búzadara
  • 14 dkg cukor
  • ízlés szerint mazsola
A vízhez és a tejhez hidegen elkeverem a pudingport, a búzadarát és a cukrot. A krémet állandó keverés mellett elkezdem sűrűre főzni, amikor már kezd sűrűsödni hozzáadom a mazsolát és azzal együtt főzöm jó sűrűre.  Szilikonformába töltöm, hagyom kihűlni és éjszakára hűtőbe teszem. 



7 megjegyzés:

  1. Kedves Csigabige!
    Igazán guszta és izgalmas ez a darapuding.:)
    Ha van kedved játszani a 66. VKF kiírásának tökéletesen megfelelne ez a recept is, szívesen látnálak vele az összefoglalóban ;)
    http://sunisuti.blogspot.hu/2014/08/66-vkf-kiirasa.html
    Szép napot!
    Süni

    VálaszTörlés
  2. Szép a színe, szép a formája, egyszerű és nagyon finomnak látszik :)

    VálaszTörlés
  3. Ha kipróbáljátok nem csalódtok! :)
    Süni köszönöm a meghívást a játékra, írtam is egy emailt! :)

    VálaszTörlés
  4. Hasonlót már én is készítettem, de nincs szilikon formám, ezért nem volt ilyen mutatós, mint a tiéd!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm! Biztosan fincsi volt és guszta a tiéd is :)

    VálaszTörlés
  6. Milyen jól néz ki, szívesen belemártanám a sünis kanalamat. :D

    VálaszTörlés