2014. október 11., szombat

Padlizsános csirkemell

Pár hete az egyik kolléganőm nagyon guszta ebédet hozott magával és azt találgattam, hogy mi lehet az, erre közölte, hogy padlizsános csirkemell. Rájöttem, hogy még sosem ettem padlizsánt, úgyhogy ideje pótolni ezt a hiányosságomat. El is kértem a receptet, kolléganőmtől pedig kaptam ajándékba padlizsánt, így már semmi sem választhatott el attól, hogy elkészítsem ezt a remek ételt.
Janó szerint: "Ez jó fajta étel!" :)
 
 Hozzávalók:
  • 2 egész csirkemell
  • 2 db padlizsán (egy nagy és egy kisebb)
  • liszt
  • só, fokhagyma granulátum
A padlizsánokat megpucolom és kb. 0,5 cm-es szeletekre vágom. A szeleteket sütőpapíros tepsibe tetszem és kb. fél óra alatt 180 fokon megsütöm. Közben a csirkemellet szeletekre vágom közben sóval és fokhagyma granulátummal meghintem a szeletek mindkét oldalát. A hússzeleteket fokhagyma granulátumos lisztbe forgatom és hirtelen kisütöm forró olajban. 2-3 perc elég oldalanként elég nekik. Ha kisültek a husik és megsült a padlizsán is egy jó nagy edénybe teszem őket, felöntöm kb. 6 dl vízzel és elkezdem összefőzni a húst a padlizsánnal. Ha maradt a fokhagymás lisztből azt hozzáöntöm hogy sűrű szaftot kapjunk. Összerottyantom őket és leveszem a gáztűzhelyről. Rizzsel tálalva fantasztikus étel. :)

 


 

5 megjegyzés:

  1. Tetszik az ötlet, szeretjük a padlizsánt :)

    VálaszTörlés
  2. Szeretem a padlizsánt rántva, krémnek, paradicsommal-sajttal sütve... Így viszont még nem találkoztam vele, de annyira jól néz ki, hogy csakis finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. Mi is szeretjük a padlizsánt, és csakúgy mint Gerdi írta nekünk is bárhogyan jöhet. :)
    Azt hiszem adtál egy jó ötletet a hétvégi menühöz. ;)

    VálaszTörlés
  4. Én grillezni vagy darált hússal megtölteni szoktam a padlizsánt, de ige, ez is egy jófajta étel lehet! :-))

    VálaszTörlés
  5. Bátran ajánlom mindenkinek, mert isteni finom étel a végeredmény! :)

    VálaszTörlés