2016. október 11., kedd

Gesztenyés-csokoládés palacsinta

Egyszerű és nagyszerű finomság. Nekem csak egy palacsinta jutott, mert a többit Nyuszifül elpusztította :)


Hozzávalók:
10-12 db palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1/2 liter tej
  • csipet só
  • 1/2 dl olaj
Töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenye massza
  • 2 dl habtejszín

Tetejére:
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál rum aroma

A palacsintatészta hozzávalóit egy tálba mérem, öntöm és habverővel kikeverem,  hagyom pár órát állni, majd kisütöm őket.
A habtejszínt kemény habbá verem és összekeverem a gesztenye masszával, a palacsintákat egyesével megtöltöm a gesztenyés krémmel és egy tálba teszem őket egymás mellé. 
A tejet a liszttel, kakaóval, cukorral és rum aromával felteszem a tűzhelyre összefőzni. Amikor már szépen besűrűsödött, akkor leveszem a tűzhelyről és nyakon öntöm a palacsintákat vele. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése