2016. október 6., csütörtök

Tejszínes sonkás-gombás fusilli

Ha gyors és egyszerű vacsorára van szükség, akkor a tészták mindig nyerők. A különböző szószokkal pedig sok variációja van és igen változatos vacsorát lehet belőle készíteni.

Hozzávalók:

  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg gomba
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 dl főzőtejszín
  • sült csirke fűszerkeverék, só, bors
  • petrezselyemzöld
  • 1 csomag fusilli tészta


A vajat felforrósítom, megpirítom rajta a felkockázott sonkát, majd a megpucolt és feldarabolt gombát is. Ha már mindkettő kellően megpirult, akkor felengedem a főzőtejszínnel, fűszerezem, beleteszem a feldarabolt petrezselyemzöldet és felforralom, ha rottyant egyet, akkor elzárom alatta a tűzhelyet.
A fusillit a szokásos módon megfőzöm és ha leszűrtem, akkor hozzákeverem a tejszínes sonkás-gombás szószhoz. Reszelt sajttal tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése