2017. március 31., péntek

Kakukkfüves tejszínes csirkecomb

A Chili Tv-n Stahl konyhájában láttam ezt a receptet egyik este és mivel megtetszett gondoltam kipróbálom. Egy picit módosítottam rajta, de fantasztikus vasárnapi ebéd kerekedett ki belőle, ami Nyuszifülnek és nekem is nagyon ízlett. Tuti, hogy még elkészítem máskor is :)

Hozzávalók:
  • 9 db felső csirkecomb
  • 125 gramm kockára vágott bacon
  • 1 doboz főzőtejszín (500 ml)
  • 1 fej fokhagyma 
  • kakukkfű
  • só, bors

A csirkecombokat kicsontozom, lehúzom róluk a bőrt és sózom, majd borsozom őket. A bacont zsírjára pirítom egy serpenyőben, majd kiveszem a serpenyőből és a zsírjában hirtelen kisütöm a csirkecombokat mindkét oldalukon. Egy jénait edénybe lerakosgatom egymás mellé a kisült csirkecombokat, elhelyezem a husik között a megpucolt fokhagymákat, majd megöntözöm az egészet a kakukkfűvel elkevert tejszínnel. Lefedem egy alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percet sütöm a csirkecombokat.
Ha készen van, akkor a husit kiveszem a tálból, a megmaradt szaftot pedig a fokhagymával együtt leturmixolom és tálaláskor ezzel öntözöm meg a husit és a tetejére a megsült bacont szórom.

 

1 megjegyzés: