2013. április 18., csütörtök

Erdei gyümölcsös mini pite

Ma van Andrea nap, ezért sütöttem ezeket a mini pitéket, mert úgy gondoltam átveszem azt a sellyei szokást, hogy ezentúl névnapkor is sütizünk itthon :)

A receptet a Nők lapja konyha 2011. december-2012. januári számában találtam.

Boldog névnapot minden Andreának! :)


Hozzávalók:
A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • nagy csipet őrölt fahéj
A töltelékhez:
  • 30 dkg vegyes erdei gyümölcs
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 1 dl víz
 A lisztet összekeverem a porcukorral a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a vajjal elmorzsolom és a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrom. Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtom, majd akkora korongokat szaggatok belőle, hogy egy hagyományos muffinforma belsejét ki tudjam bélelni vele. Hagyok a tésztából, hogy azzal díszíthessem a tetejét. Hűtőbe teszem, amíg a tölteléket elkészítem.
Egy kis lábosban felforralom a cukrot, a víz felét és az erdei gyümölcsöt. A maradék vizet a keményítővel elkeverem, majd besűrítem vele a gyümölcstölteléket. Hagyom langyosra hűlni, majd megtöltöm a tésztával kibélelt formákat. A maradék tésztát ismételten kinyújtom és formákat szaggatok belőle, amit a töltelék tetejére teszek.
180 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt  megsütöm őket.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet a virágdíszítés rá, kipróbálós technika! :)

    VálaszTörlés
  2. Tetszett is itthon mindenkinek :)

    VálaszTörlés