2014. április 1., kedd

Medvehagymás csiga

Lehet, hogy mostanában kicsit kevesebb bejegyzést tudok készíteni, mert napközben dolgozom, esténként pedig a szakdolgozatomat írom, sajnos igyekeznem kell, hogy időben betudjam fejezni és mehessek államvizsgázni.
Hétvégén viszont kaptam anyósomtól medvehagymát és úgy gondoltam a tavalyi pogácsa után, hogy idén valamilyen más formában kéne hasznosítanom. Kolléganőm pedig megemlítette, hogy készített medvehagymás csigát, úgyhogy előkerestem a pizzás tekercsem tésztájának receptjét és azt felhasználva elkészítettem. A végeredmény nagyon fincsi lett, legkisebb öcsém teljesen odáig van érte és folytatást követel :)

 Hozzávalók:
A tésztához:
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1-1 mokkáskanál cukor és só
  • kb. 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj
Töltelékhez:
  • kb. másfél-két tömlős (15-20 dkg) natúr Medve sajt
  • medvehagyma ízlés szerint
A tésztához a tejet a kelesztőtálba töltöm, az élesztőt belemorzsolom és a cukrot, valamint a sót beleszórom, 5 percre lefedem és hagyom felfutni az élesztőt. Utána beleteszem a többi hozzávalót és alaposan összedolgozom. Kb. fél óra elteltével meleg helyen megkel és jó lesz a tészta.
Olajazott gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtom, megkenem a tömlős sajttal és egyenletesen elosztom rajta, a feldarabolt medvehagymát, majd feltekerem. 1,5 cm vastagon felszeletelem és az így kapott tekercseket sütőpapírral bélelt tepsikbe teszem. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm.





4 megjegyzés:

  1. Igazi energiabomba a napközbeni munkához és az éjszakai tanuláshoz. Kitartás mindkettőhöz, szurkolok! :)

    VálaszTörlés
  2. Jó is a medvehagymás tekercs, mi is szeretjük :)
    Drukkolok a diplomamunkához és államvizsgához is!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehetett a medvehagymával! Egy "kalappal" a vizsgáidhoz!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen, kedvesek vagytok! Nem lesz egyszerű az biztos, de igyekszem mindent megtenni :)

    VálaszTörlés