2014. augusztus 31., vasárnap

Barackos túrós sütemény

Ennek a sütinek a receptjét ha jól emlékszem a keddi Zalai Hírlapból másoltam ki. Megtetszett, mert a túró és a barack csak finom lehet együtt,  úgyhogy megsütöttem itthonra a névnapomra a családnak. Nagyon úgy tűnik, hogy ízlett nekik, tehát nem ez volt az utolsó alkalom. Azon gondolkoztam, hogy legközelebb lehet, hogy más gyümölccsel és lekvárral fogom kombinálni, hiszen annyi lehetőség van :)

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 17,5 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 3 db egész tojás
  • 7,5 dkg étkezési keményítő
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi só
  • 2 evőkanál víz
A túrókrémhez:
  • 15 dkg margarin
  • 8 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 db egész tojás
  • fél kg túró
  • 10 dkg étkezési keményítő 
  • 1 teáskanál sütőpor
Tetejére:
  • barack kompót
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál víz
  • porcukor a tálaláshoz
A tésztához egy tálban a margarint a cukorral és a tojással robotgéppel habosra verem, majd apránként hozzáadom a vizet és a sütőporral, keményítővel és sóval elkevert lisztet. A masszát egy 20x30-as sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elosztom egy kanállal, mivel elég sűrű, majd pedig előmelegített sütőben 170 fokon elősütöm.
A kompótról lecsurgatom a levét. A margarint a cukorral, a vanília aromával, a tojással habosra keverem, majd hozzáadom a sütőporral elkevert étkezési keményítőt és a túrót. Ha a krémet szépen összedolgoztam, akkor a félig megsült tésztán eloszlatom. A barackokat a domború felével lefelé a krémbe nyomom egyenletes távolságra. 40-45 percig továbbsütöm. Ha kiveszem a sütőből, akkor még forrón megkenem baracklekvár és víz keverékével, majd pedig kihűtöm. 
Úgy szeletelem, hogy minden szelet közepére egy barack kerüljön és tálalás ellőtt porcukorral megszórom.




4 megjegyzés: