Egyszerű, finom és még sütni sem kell. Kell ennél több? Nagyon finom vendégváró finomság és még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szerette volna.
Hozzávalók:
- 1 doboz nagy gyümölcsös joghurt (most barackosat használtam)
- 1 csomag Horváth Rozis zselatin
- 1 csomag tejszínhab pótló por (1,5 dl tej hozzá)
- tetszés szerint gyümölcs (ebben az esetben barack)
- babapiskóta
- kevés tej
- rumaroma
A joghurtot a zselatinnal felmelegítem, hogy a zselatin elolvadjon. 1,5 dl tejben felverem a tejszínhab pótló port. Ha kihűlt a joghurtos keverék, akkor összekeverem a tejszínhabbal és a feldarabolt gyümölccsel.
A két őzgerincformát kibélelem folpakkal és elosztom bennük a joghurtos keveréket. Egy tálba tejet öntök és teszek bele egy kevés rumaromát, majd gyors mozdulatokkal megforgatom benne a babapiskótát és lefedem vele teljesen a joghurtos keveréket. Egy estére a hűtőbe teszem és másnap egy tálra finoman kifordítom és szeletelem.
Igazán egyszerű és mutatós :)
VálaszTörlésÓ, ez nagyon finom ám, és milyen jól néz ki.
VálaszTörlésAnyukám sokszor csinált ilyet gyerekkoromban, azóta se ettem.... Na, majd felhívom, hogy ha legközelebb megyek, ilyet kérek! :-)
VálaszTörlésBárhol és bármikor megállja a helyét ez a gyors és finom édesség! :)
VálaszTörlés