2014. augusztus 7., csütörtök

Joghurttorta őzgerincben

Egyszerű, finom és még sütni sem kell. Kell ennél több? Nagyon finom vendégváró finomság és még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szerette volna.

 Hozzávalók:
  • 1 doboz nagy gyümölcsös joghurt (most barackosat használtam)
  • 1 csomag Horváth Rozis zselatin
  • 1 csomag tejszínhab pótló por (1,5 dl tej hozzá)
  • tetszés szerint gyümölcs (ebben az esetben barack)
  • babapiskóta
  • kevés tej 
  • rumaroma

 joghurtot a zselatinnal felmelegítem, hogy a zselatin elolvadjon. 1,5 dl tejben felverem a tejszínhab pótló port. Ha kihűlt a joghurtos keverék, akkor összekeverem a tejszínhabbal és a feldarabolt gyümölccsel.
A két őzgerincformát kibélelem folpakkal és elosztom bennük a joghurtos keveréket. Egy tálba tejet öntök és teszek bele egy kevés rumaromát, majd gyors mozdulatokkal megforgatom benne a babapiskótát és lefedem vele teljesen a joghurtos keveréket. Egy estére a hűtőbe teszem és másnap egy tálra finoman kifordítom és szeletelem.




4 megjegyzés:

  1. Igazán egyszerű és mutatós :)

    VálaszTörlés
  2. Ó, ez nagyon finom ám, és milyen jól néz ki.

    VálaszTörlés
  3. Anyukám sokszor csinált ilyet gyerekkoromban, azóta se ettem.... Na, majd felhívom, hogy ha legközelebb megyek, ilyet kérek! :-)

    VálaszTörlés
  4. Bárhol és bármikor megállja a helyét ez a gyors és finom édesség! :)

    VálaszTörlés