2014. augusztus 4., hétfő

Sajtos háromszögek

Tücsökbogárnál találtam rá az alábbi receptre és a végeredmény egy nagyon finom tészta lett! Tuti, hogy még elkészítem itthon, mert nagyon puha és eteti magát.


Hozzávalók:
Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl olaj
  • 1 kávéskanál só
Töltelékhez:
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg trappista sajt
  • csipet só
Kenéshez:
  • tojásfehérje
  • 5 dkg sajt
A kelesztőtálba kimérem a lisztet és a közepében egy kis fészket alakítok ki, amibe belemorzsolom az élesztőt és felöntöm a langyos tejjel. Lezárom és felfuttatom az élesztőt. Hozzáadom a tészta többi hozzávalóját  és alaposan összegyúrom a tésztát. Kettévágom és kinyújtom az egyik cipót és megkenem  a tojássárgája, vaj, sajt és só keverékének a felével, feltekerem, mint a kakaós csigát és háromszögekre vágom, a másik cipót ugyanígy elkészítem. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, fél órát hagyom pihenni, majd pedig megkenem tojásfehérjével és megszórom sajttal. Előmelegített sütőben megsütöm.



4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, szinte látni rajta hogy milyen jó puha! Egy kis tea hozzá , ó de jó is lenne most:-))

    VálaszTörlés
  2. De formásak lettek a háromszögeid! Nekem mindig borulnak el, ha nem rakom szorosan egymás mellé. Akkor meg persze összeragadnak. De nagyon finomak tudnak ám lenni!

    VálaszTörlés
  3. Reggelire és uzsira, bármikor nyerő :)

    VálaszTörlés
  4. Hasonlót szoktam én is - nagyon finom. Olyan guszta nálad is, kedvet kaptam hozzá ismét... :)

    VálaszTörlés