2015. február 6., péntek

Csőben sült brokkoli

Hétfőn megláttam az egyik kolléganőmnél ezt az egyszerű, de fantasztikus ételt. Úgyhogy úgy döntöttem kipróbálom. Nem csalódtam benne, a végeredmény nagyon jó lett. Rizzsel tálalva nagyszerű. 


Hozzávalók:
  • 50 dkg brokkoli
  • 10 dkg margarin
  • 3 evőkanál liszt
  • 0,5 liter tej
  • reszelt sajt
  • bors, só, vegeta, szerecsendió


A brokkolit rózsákra szedem és sós, vegetás vízben megfőzöm. Közben elkészítem a besamel mártás. A margarint megolvasztom, ráteszem a lisztet és kézi habverővel keverem, ha már szép a színe, akkor hozzáadom a forró tejet, szerecsendiót, borsot és sűrűre főzöm. Ha a brokkoli megfőtt leszűröm és egy kivajazott jénai edénybe leteszem, ráöntöm a besamel mártást, megszórom reszelt sajttal és addig sütöm előmelegített sütőben, amíg szépen rá nem olvad a sajt és szép színe nem lesz. 
Megvárom míg kihűl és rizzsel tálalom.



5 megjegyzés:

  1. Én brokkoliimádó vagyok. Ez nagyon finom lehet. :)

    VálaszTörlés
  2. A brokkoli a többi káposztafélével ellentétben nyerő a gyerekek körében, így tesztelni fogom rajtuk! :-)

    VálaszTörlés
  3. Csajok küldök nektek egy kóstolót :)

    VálaszTörlés