2017. április 20., csütörtök

Bababarát torta 1. születésnapra

Olyan gyorsan elrepült az elmúlt egy év, hogy egyszer csak azt vettem észre, hogy újra április 18-a van és az én kicsi babám betöltötte az 1. évet :)
Bálint jelenleg nyolc fog büszke tulajdonosa és öt-hat lépést is képes már egyedül, kapaszkodás nélkül is megtenni, a hasát pedig nagyon szereti :)
Igyekeztem erre az alkalomra bababarát tortát készíteni, azt már a múltkori kekszsütés alkalmával eldöntöttem, hogy az almás babakeksz lesz a torta alapja a krém alapötletét pedig Ágitól vettem. Köszönöm szépen Ági!

Nagyon boldog születésnapot kívánok kicsikém!!!!!!! :)

"...Ó annyi mindent meg akarok osztani veled! Annyi mindent meg akarok mutatni és el akarok mondani! A világ nagyon nagy, de ugyanakkor nagyon kicsi...De először csak annyit kell tudnod, hogy szeretünk..."


Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
Keksz alaphoz:
  • 1,5 db alma
  • 18 dkg ledarált zabpehely
  • 1, 5 evőkanál napraforgó olaj
Krémhez:
  • 3 dl víz + 3 evőkanál
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál vaníliás pép por
  • 1,5 teáskanál zselatin
 + banán és kölesgolyó a tetejére


Az almát megpucolom, kivágom a magházát és almareszelőn  lereszelem, majd hozzáadom a darált zabpelyhet és az olajat és tésztává gyúrom. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába lenyomkodom a tésztát és  200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.  A kihűlt kiszedem a tortaformából és lehúzom róla a sütőpapírt.
A krémhez a vízben felfőzöm a búzadarát és a vaníliás pép port, ha már krémes az állaga, akkor lezárom a tűzhelyet és langyosra hűtöm. A 3 evőkanál vízben feloldom a zselatint, majd a langyosra hűtött grízes krémhez öntöm és összekeverem vele.
A kekszet egy tányérra helyezem, a tortakarimát köré teszem és ráöntöm a krémet, majd pár órára a hűtőbe teszem dermedni. Ha megdermedt a krém óvatosan körbevágom egy éles késsel és leveszem róla a karimát. Tálalás előtt közvetlenül szeletelt banánnal és kölesgolyóval díszítem a tortát.


 

4 megjegyzés:

  1. Isten éltesse sokáig kicsi Bálintot! :-)

    VálaszTörlés
  2. Isten éltesse nagyon sokáig a kis Bálintkát!Nagyon finom tortát készítettél, biztos örömmel nyúlt bele:-))

    VálaszTörlés
  3. Boldogságos születésnapot kívánok a kis legénynek! :)
    A torta nagyon klassz, fél év múlva én is elkészítem pici fiam szülinapjára. Köszi az ötletet...

    VálaszTörlés
  4. Nagyon helyes a kisfiad! El se hiszem, hogy már betöltötte az 1. évet...:) Isten éltesse sokáig erőben, egészségben, szeretetben! :)
    Nagyon szép tortát kapott, és anyukája nagyon finom kekszekkel is ellátja a kisfiát, aki elégedett kisgyerek, ahogy a fotókon is látszik. :) Puszi nektek!

    VálaszTörlés