2014. augusztus 11., hétfő

Karamellás keksz

Ennek a fincsi keksznek a receptjét Tücsökbogárnál találtam és nagyon jónak bizonyult az elkészítését követően. Jó kis recept, mert bárhogyan variálható ízesíthető, szeretem az ilyeneket :) Nem ez volt az utolsó alkalom, hogy elkészítettem.

Hozzávalók:
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 8 dkg főzhető karamellás pudingpor 
  • 20 dkg liszt
  • 3 evőkanál kukorica liszt
  • 1 teáskanál sütőpor



A vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tojást és addig keverem, amíg a massza simává nem válik. Ekkor hozzáadom a többi hozzávalót, összedolgozom. A tésztát 30 percre hűtőbe teszem. Kisebb adagokban lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtom, majd kiszaggatom. Sütőpapíros tepsiben 180 fokos sütőben kb. 10-12 percig sütöm. 


5 megjegyzés:

  1. Ezt már én is készítettem, úgy hogy tudom milyen finom. :)

    VálaszTörlés
  2. Minden formában szeretem a karamell ízét, így is jöhet! Tetszik a díszítése:-)

    VálaszTörlés
  3. Imádjuk ezeket, vittem is a recepttáramba! :)

    VálaszTörlés
  4. Csak nyerni lehet ezzel a recepttel, mert simán elnyeri mindenki tetszését :)

    VálaszTörlés