Ildi KOKKI eléggé feladta a leckét amikor meghirdette a SAD 18. fordulójának témáját: Falusi konyha, népi ízek. Az első pár napban csak agyaltam erősen, hogy mégis mit süssek, aztán eszembe jutott ez az egyszerű étel, amit mamáim szoktak készíteni. Mindketten falusi, szerény családból származnak sok testvérrel a hátuk mögött és gyerekként eléggé szűkösen éltek, sokszor készült el náluk otthon a kukorica prósza, ami édességként és főételként egyaránt funkciónál, valamint nincs olyan falusi háztartás, ahol ne fordulna elő minden hozzávaló a kamrában.
Hozzávalók:
- 30 dkg kukoricaliszt
- 1 kávéskanál só
- 3 csapott evőkanál kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1/2 dl étolaj
- 1 púpos kávéskanál szódabikarbóna
- 1/2 l aludt tej (kefír)
- 2 dl tejföl
- szilvalekvár
Ó de nagyon finomat sütöttél! Nagyon guszta!
VálaszTörlésMár csak egy-két szelet van belőle, gyorsan fogy :)
TörlésJaj, ez én is imádom:) Gyerekként nálunk kukoricakása volt, amit én szeretek lekvárral, vajjal, mindenhogyan:)
VálaszTörlésKukorica kását is szokott mama készíteni, de azért annyira nem rajongok, ezt sokkal jobban szeretem :)
Törlés