Mama rengeteg szilvalekvárt főzött be és rengeteg szilvakompótot tett el az idén és ebből jócskán jutott nekünk is :) Gondoltam, hogy feldobom egy kicsit a mákos gubát és szilvával fogom ízesíteni. Az eredmény nagyon jó lett, úgyhogy máskor is elkészítem így.
Hozzávalók:
- 8 db szikkadt kifli
- 6 dl tej
- 5 evőkanál porcukor
- 10 dkg darált mák
- 3 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
- szilvalekvár
- szilvakompót
- 2 db tojásfehérje
A tejbe beleteszem a 2 dkg vajat, a vaníliás cukrot, 1 evőkanál porcukrot és meglangyosítom.
A felkarikázott kifliket belerakom a tejbe, jól átforgatom, hogy mindenütt egyenletesen érje.
A mákot ledarálom, hogy összekeverjem a maradék porcukorral és a citrom reszelt héjával.
A kiflik amikor már jól megszívták magukat tejjel, leszűröm, hogy a felesleges tej lecsöpögjön.
A mákba beleforgatom a kifliket, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítem.
A tűzálló tálat kikenem a maradék margarinnal belehelyezem a mákos kiflikarikákat.
A tojások fehérjét egy evőkanál porcukorral
kemény habbá verem, majd teszek hozzá egy kanál mákot is. A kiflik
tetejét megkenem szilvalekvárral, azt beborítom szilvakompóttal végül pedig ráteszem a habot. 10-15 perc
alatt megsütöm.
Izgalmas recept, biztosan finom is:))
VálaszTörlésNagyon finom! Szilvakedvelőknek kötelező kipróbálni :)
TörlésHú, ezt most annyira megenném, mákos guba rajongó vagyok:) Még szilvám is van, de majd kitalálok valami diétásat:)
VálaszTörlésSajnos a kifli miatt nem valami diétás, de mamám a lekvárokat és kompótokat a cukorbetegsége miatt diabéteszesen teszi el és így is nagyon finomak :)
Törlés