2015. október 18., vasárnap

Májkrémmel és sonkával töltött rántott gombafej

Vasárnapi ebédnek vagy bármilyen alkalomra ideális, ha szereti a család a gombát és unjátok a "sima" rántott ételeket. Nagy sikere volt, úgyhogy nem egyszer fogunk még ilyet enni :) Rizzsel tökéletes párosítás, ha valaki szeretné tartármártást is készíthet hozzá, de sima salátával is nagyszerű :)

Hozzávalók (nem írok pontos mennyiséget, attól függ, hogy ki hány darabot szeretne készíteni):

  • nagyfejű gombák
  • májkrém (ki amilyet szeret)
  • sonka felvágott (annyi, ahány fej gomba van)
  • liszt 
  • tojás 
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez


A gombákat megpucolom és kiszedem a tönkjeiket (felhasználtam a leveshez a tönköket), májkrémmel megkenem a gombakalapok alját, amit befedek sonka felvágottal. A sonkákat szépen méretre vágom és jól benyomkodom a májkrémbe, hogy teljesen elfedje. A töltött gombafejeket szokásos módon bepanírozom, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Azért, hogy a sonka biztosan a gomba alján maradjon átszúrom a bepanírozott fejek közepét egy fogpiszkálóval és forró olajban kisütöm. Amikor megfordítom, akkor kihúzom belőle a fogpiszkálót.


1 megjegyzés: