2017. március 23., csütörtök

Krumplival sült csirke

Előző este gyorsan bepácolja az ember a husit, másnap csak krumplipucolás, darabolás és sütés. Nem egy bonyolult étel és végtelenül finom :)

 Hozzávalók:
  • 4 db egész csirkecomb
  • 4-5 evőkanál étolaj (napraforgó vagy olíva)
  • grillcsirke fűszerkeverék
  • kb 1-1,5 kg krumpli

+ ha szeretnénk hozzá öntetet: 2 dl tejföl + só + bors + 4 gerezd fokhagyma

A csirkecombokat, kifilézem és felkockázom a husit, egy tálba beleöntök kb. 3 evőkanál olajat, bele a fűszert és megforgatom benne a husit, majd egy éjszakára a hűtőbe teszem.
A krumplit  megpucolom, megmosom, felkockázom. A nagy gáztepsit vékonyan kikenem olajjal, beleszórom a krumplit és a husit és jól összeforgatom, lefedem alufóliával, majd 200 fokra előmelegített sütőben sütni kezdem. Kb. fél óra múlva lekerül róla  a fólia, átkeverem és addig sütöm, amíg szép nem lesz.
Az öntethez a tejfölbe teszem a sót, borsot és a szétzúzott fokhagymát, összekeverem  és megöntözöm vele fogyasztás előtt a krumplis husit.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése