2017. április 17., hétfő

Mákos guba torta

Tudom, hogy ez nem szokványos húsvéti desszert, de apukámnak most szombaton, 15-én volt a születésnapja és ezt a tortát erre az alkalomra sütöttem, mivel apa szereti a mákos süteményeket. :) Nagy sikere volt a süteménynek, igazán könnyű és finom desszert :)
 
Nagyon boldog születésnapot kívánok apa!!!!!!! 
 
 Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok minden kedves olvasómnak!!!!!
 
 Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
Tésztához:
  • 3 db kifli
  • kb 2,5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál mák
  • 2 dkg vaj

Krémhez:
  •  3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 25 dkg mascarpone
+ 1 dl habtejszín

 
A tejbe beleteszem a 2 dkg vajat és a cukrot, majd meglangyosítom. A felkarikázott kifliket belerakom a tejbe, jól átforgatom, hogy mindenütt egyenletesen érje. A kiflik amikor már jól megszívták magukat tejjel, leszűröm, hogy  a felesleges tej lecsöpögjön. A mákba beleforgatom a kifliket, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítem. A tortaformát kikenem margarinnal belehelyezem a mákos kiflikarikákat és megsütöm.
A krémhez a tej nagy részét a cukorral felteszem a tűzhelyre, a pudingport elkeverem a kevés megmaradt tejjel, ha forr a tej, akkor apránként folyamatos kevergetés mellett hozzáadom a pudingporos tejet, jó sűrűre főzöm, majd leveszem a tűzhelyről hagyom kihűlni. Ha kihűlt, akkor összekeverem a mascarpone-val.
A mákos gubát megkenem a krémmel, majd pedig a felvert tejszínhabbal díszítem.
 





 

1 megjegyzés: