2013. június 26., szerda

Meggyes lepény

Kaptunk meggyet,  úgyhogy úgy döntöttem, hogy készítek egy jó kis meggyes lepényt. Már sok receptet kipróbáltam, de  még mindig anyukám féle a legfinomabb, úgyhogy ismételten azt sütöttem meg.

Hozzávalók:
  • 25 dkg kristálycukor
  • 6 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg liszt
  • 1 citrom
  • ízlés szerint meggy
A tojásfehérjét kemény habbá verem és hozzáadok 10 dkg cukrot. A maradék cukrot 6 tojássárgájával, margarinnal, a citrom reszelt héjával és felének a levével kikeverem. Összekeverem ezt a két masszát, majd pedig hozzáadom a lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát, tetejét megszórom meggyel és előmelegített sütőben megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése