2015. október 4., vasárnap

Sült csirkecombok zöldségágyon

Egy jó kis vírus, egy jó kis táppénz és az ember már tényleg örül, ha nem folyik az orra és végre érzi az ízeket és szagokat. Hosszú hetek állnak mögöttem, most már úgy néz ki nagyjából jól vagyok, de jól elhúzódott ez kis betegség.
Ezt a csirkés receptet már régóta szerettem volna kipróbálni és a végeredmény nagyon finom. Csak mindent össze kell dobálni egy tepsibe és sütni, a végeredmény pedig magáért beszél :)

Hozzávalók:

  • 2 kg csirkecomb
  • fokhagyma
  • 1,5 dl olaj
  • sültcsirke fűszerkeverék
  • 1 dl víz
  • 1/2 kg brokkoli
  • 4-5 db répa
  • krumpli



A csirkecombokat befűszerezem és a bőre alá megpucolt fokhagymát teszek. A zöldségeket megpucolom, megmosom, feldarabolom és a tepsibe teszem, majd rá a csirkecombokat. A 1,5 dl olajat felforralom és ráöntöm a combokra, hogy összekapja a bőrét. A vizet a zöldségek alá öntöm. Lefedem alufóliával a tepsit és előmelegített sütőbe teszem. 60 percig fólia alatt sütöm, majd leveszem róla, hogy elkezdjem pirulni a husi, ha szép  a teteje, akkor megfordítom, hogy a másik oldala is pirosra süljön.
A husi és a zöldségek is nagyon finomak lesznek attól, hogy együtt sülnek, a családnak nagyon tetszett.



2 megjegyzés:

  1. A tepsis ételek mindig jól sülnek el ;) Örülök, hogy meggyógyultál!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Akkor már tudom a hiányzásod okát? Vigyázzál magadra, örülök hogy ismét itt vagy!

    VálaszTörlés