2017. február 25., szombat

Fahéjas-túrós-lekváros palacsinta

Egyik kolléganőm mesélte még, amikor dolgoztam, hogy az ő nagymamája úgy töltötte meg a túrós palacsintát, hogy először bekente baracklekvárral, majd fahéjas túróval és úgy tekerte fel. Mivel jól hangzott, ezért kipróbáltam. Be kell valljam, tényleg finom így is a palacsinta! :)

Hozzávalók:
Palacsintához:
  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 0,75 liter tej
  • csipet só
  • 0,75 dl olaj
Fahéjas túrókrémhez:
  • 50 dkg túró
  • kb. 5-6 evőkanál tejföl
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál fahéj

+ barack lekvár

A palacsintatészta hozzávalóit egy tálba mérem és habverővel kikeverem,  hagyom pár órát állni, majd kisütöm őket. 
A túrókrém hozzávalóit is egy tálba öntöm és összekeverem, hogy kenhető legyen az állaga.
A palacsintákat először megkenem barack lekvárral, majd fahéjas túróval és úgy tekerem fel őket. 

 
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése