Egyik kolléganőm mesélte még, amikor dolgoztam, hogy az ő nagymamája úgy töltötte meg a túrós palacsintát, hogy először bekente baracklekvárral, majd fahéjas túróval és úgy tekerte fel. Mivel jól hangzott, ezért kipróbáltam. Be kell valljam, tényleg finom így is a palacsinta! :)
Palacsintához:
- 30 dkg liszt
- 3 db tojás
- 0,75 liter tej
- csipet só
- 0,75 dl olaj
- 50 dkg túró
- kb. 5-6 evőkanál tejföl
- 5 evőkanál cukor
- 2 teáskanál fahéj
+ barack lekvár
A palacsintatészta hozzávalóit egy tálba mérem és habverővel kikeverem, hagyom pár órát állni, majd kisütöm őket.
A túrókrém hozzávalóit is egy tálba öntöm és összekeverem, hogy kenhető legyen az állaga.
A palacsintákat először megkenem barack lekvárral, majd fahéjas túróval és úgy tekerem fel őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése