Most volt Nyuszifüllel a második házassági évfordulónk és erre alkalomra sütöttem ezt a finom mini tortát. Tesóm barátnőjétől kaptam a receptet és valóban egyszerű és gyorsan elkészül vele az ember lánya. Köszönöm szépen Betti! :)
A piskótához:
- 3 db tojás
 - 3 evőkanál cukor
 - 3 evőkanál liszt
 - 1 evőkanál holland kakaópor
 - 1/2 csomag sütőpor
 
A krémhez:
- 1,5 dl meggylé vagy meggykompót leve
 - 1/2 csomag vaníliás pudingpor
 - 1,5 dl habtejszín
 - ízlés szerint kimagozott meggy
 
Tetejére:
- 1,5 dl habtejszín
 - kimagozott meggy
 - csokiforgács
 
A kakaós piskótát szokásos módon elkészítem, amíg kihűl, addig elkészítem a krémet.
A meggylében keményre főzöm a vaníliás pudingot, majd kihűtöm. A habtejszínt kemény habbá verem, hozzáadom a kihűtött vaníliás krémet és darabolt meggyet keverek még a krémhez.
A piskótát három részre vágom az alsót tányérra teszem és köréteszem a tortakarimát, majd a krém felét eloszlatom a lapon, ráteszem a második lapot és a krém másik felét eloszlatom rajta és lefedem a harmadik lappal. Pár órára hűtőbe teszem. Szép óvatosan körbevágom a tortakarimát és leveszem a tortáról majd bevonom az oldalát és a tetejét a felvert habtejszínnel. Tejszínhabbal, meggyel és csokiforgáccsal díszítem. 


Isten éltessen benneteket együtt még sokáig !
VálaszTörlésJól néz ki az évfordulós torta, és biztos nagyon finom volt! :)
Isten éltessen benneteket együtt még sokáig !
VálaszTörlésJól néz ki az évfordulós torta, és biztos nagyon finom volt! :)