2013. május 10., péntek

Szentgyörgyi palacsinta

Kicsit macerás, de isteni finom desszert ez, amit még anyósomtól tanultam. Igazi kalóriabomba, úgyhogy csak óvatosan vele :)





Hozzávalók:
Palacsintához:

  • 60 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 6 evőkanál étolaj
  • kevés szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 l víz
  • 5 dl tej
  • töltéshez kakaópor
  • margarin a tepsi kikenéséhez
Pudingos réteghez:
  • 2 csomag csokis főzhető pudingpor
  • 1 l tej
  • 5 evőkanál cukor
Tetejére:
  • 4 tojásfehérje
  • kevés kakaópor
Először is elkészítjük a palacsintatésztát, hozzávalókat összekeverem és kisütöm őket. Az első palacsintát megszórom kakaóval, ráteszem a másodikat, azt is megszórom, kakaóval, majd még ugyanígy ráteszünk kettőt. A legfelsőt is megszórom kakaóval, feltekerem és kb. 5 cm-enként felszeletelem. A csigákat kimargarinozott hőálló tálban szorosan egymás mellé teszem. Ugyanezt teszem a többi palacsintával is, négyesével feltekerem, szeletelem őket és leteszem szorosan a tál aljára.
Közben nekiállok a pudingot a szokásos módon elkészíteni. A tej nagy részét felforrallom, benne a cukorral, a maradék tejben csomómentesen elkeverem a pudingporokat, amikor már forr a tej, akkor beleöntöm és jól besűrítem.
Ráöntöm a palacsintacsigákra és beteszem az előmelegített sütőbe.
15-20 perc sütés után, amikor még nem forr a puding a tetején, de már szép kiveszem a sütőből és  a 4 tojásfehérje felvert habját szépen eloszlatom rajta, megszórom egy kevés kakaóval, villával becirádázom és addig sütöm, amíg a tojáshab szép nem lesz rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése