Ezt a tortát még decemberben sütöttem otthonra Nyuszifül szülinapjára. A recept az egyik sütsikönyvemből való és szerintem nagyon jól sikeredett egy apró szépséghibát leszámítva: nem lett csíkos a tésztám. Talán majd legközelebb.
1. tésztához:
- 4 db tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 púpos evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
2. tésztához:
- 4 db tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál darált dió
- 1 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaó
A krémhez:
- 3 db tojássárgája
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaó
- 4 evőkanál étcsokis pudingpor
- 4 dl tej
- 25 dkg margarin
+ kandírozott narancs
Az első tésztához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem. A tojások sárgáját a sütőporos liszttel összedolgozom a habbal.
A második tésztához a tojásfehérjéket szintén kemény habbá verem a cukorral, majd összekeverem a többi hozzávalóval.
Sütőpapírral bélelt tortaformába adagolom a tésztákat úgy, hogy felváltva egy kanállal az első, egy kanállal a második masszából, de úgy, hogy mindig a közepébe teszem és hagyom szétterülni. Előmelegített sütőben megsütöm.
A krémhez a tojások sárgáját a cukorral kikeverem, majd hozzáadom a kakaót és összekeverem, hozzáadom a pudingot és a tejet és sűrűre főzöm. Ha kihűlt akkor alaposan összedolgozom a margarinnal és ezzel töltöm meg a félbevágott tortát, amire szórok még kandírozott narancsot is. Majd pedig bevonom a torta tetejét és oldalát is a krémmel. A végén pedig a krémmel és kandírozott naranccsal díszítem a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése