2016. december 19., hétfő

Őzgerinces csirke hagymás krumplipürével

Egyik kolléganőmtől van az őzgerinces csirke receptje, ami nagyon finom és kiváló vasárnapi vagy ünnepi ebédekhez. Hagymás krumplipürével pedig egyszerűen isteni! Még nem késő, hogy karácsonyra bevásároljon rá az ember és elkészítse :)

Hozzávalók:
A húshoz:
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 db tojás
  • 25 dkg reszelt trappista sajt
  • petrezselyemzöld 
  • 1 csirkemell
  • só, bors
  • szeletelt bacon


Körethez:
  • krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • vaj
  • tej

A lisztet a tejföllel, tojással, reszelt sajttal és petrezselyemmel összekeverem, majd hozzáadom a csíkokra vágott csirkemellet. Őzgerincformát szeletelt baconnel kibélelem és beleöntöm a masszát, aminek a tetejét is lefedem baconnel. 30-40 perc alatt megsütöm, majd ha kihűlt, akkor kifordítom egy tálcára és szeletelem.
A krumplipüréhez a krumplit megpucolom, karikára vágom és megfőzöm egy kis sóval. Közben a vöröshagymát megpucolom, felkockázom és olajon megpirítom. Ha a krumpli megfőtt, alaposan széttöröm, adok hozzá egy kis vajat és meleg tejet is (mennyiség attól függ, hogy ki mennyire krémesen szereti) és a pirított hagymát. Alaposan összekeverem és a husival tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése