Nagyon szeretjük a lángost, amit egyáltalán nem bonyolult elkészíteni és annyi féle módon lehet variálni a feltéteket, hogy az ember csak kapkodja a fejét. Most virsliset készítettem, de szoktam gombásat, párizsisat és simát is, amit tejföllel, sajttal, fokhagymával és párizsival teszek ízletesebbé :)
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 4 db tojás
- 6 dl kefir
- só
- 5 dkg élesztő
+ olaj a sütéshez
Az élesztőt a kefirben simára keverem, majd egy kelesztőtálban összegyúrom a többi hozzávalóval. Legalább 3 órát hagyom pihenni a tésztát. Ha megkelt a tészta, lisztes kézzel vagy kör alakúra nyújtom és forró olajban kisütöm mindkét oldalán vagy most például a nyers virslit körbetekertem a tésztával és a úgy sütöttem ki forró olajban.
Ha gombásat készítek, akkor a gombát megpucolom és egy kevés margarinon megpirítom, fűszerezem, majd pedig a megsült gombát a kör alakúra kinyújtott lángostészta egyik oldalára teszem, amit félbehajtok és jól összenyomkodom és így félköröket sütök ki.
Párizsisnál a felcsíkozott párizsit teszem a kör alakúra kinyújtott lángostészta egyik oldalára, amit szintén félbehajtok és jól összenyomkodom, majd kisütöm.
Kedves Csigabige!
VálaszTörlésPirulva szégyenkezem, hogy olyan régen jártam nálad, hogy nem is vettem észre, amint nyár óta már ismét blogolsz. Láttam, micsoda szép tortákat (is) készítettél nagymamádnak, anyukádnak, Nyuszifülnek...:)
Lasan-lassan pedig már készítheted a kisfiatoknak az első szülinapjára! :D Nagyo helyes fiúcska!
Kissé megkésve kívánom, hogy legyen sikeres a 2017-es évetek egészségben, boldogságban, családi szeretetben! Puszi. :)