A héten az egyik pékségben találtam rá erre a süteményre és nagyon ízlett. Rögtön azon kezdtem el gondolkozni, hogy ezt simán elkészíthetem itthon is, hiszen nem tűnik bonyolultnak. Két lehetőség merült fel bennem a tésztát illetően: vagy a pizzás tekercsem tésztáját készítem el hozzá vagy pedig sima leveles tésztát használok. Hát végül maradt a leveles tészta, mivel az szinte mindig van itthon a fagyasztóban és nem volt időm gyúrni, meg keleszteni. Így viszont annyira egyszerű, hogy még kezdő konyhatündérek is simán elkészíthetik :) Legközelebb viszont tuti, hogy kipróbálom az én tésztámmal, de így is finom volt.
Egyébként lehet, hogy meg kéne próbálkoznom a leveles tészta készítéssel is, mert azért mégiscsak a házi az igazi :)
- 1 csomag leveles tészta
- baracklekvár
- dió
- kevés cukor (akár el is hagyható)
A leveles tésztát miután felengedett, lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagágúra kinyújtom és megkenem baracklekvárral és megszórom feldarabolt dióval. Feltekerem a tésztát és kb. 1 cm vastagon szeletelem. Sütőpapíros tepsire teszem őket és megszórom a tetejüket még egy kevés dióval és kevés cukorral (ez akár el is hagyható). Majd pedig előmelegített sütőben megsütöm.Vigyázni kell, mert a lekvár, miatt könnyen odaéghet az alja.
Még én sem próbálkoztam házi leveles tészta készítéssel, pedig már hónapok óta tervezem ..... de majd jövőbe. :D
VálaszTörlésA csigáid nagyon guszták lettek! Jó ötletet adtál, el is készítem, csak baracklekvár helyett almát fokok használni. Köszi. :)
Biztos fincsi lesz almával is! :)
TörlésJó kis párosítás nem mondom! :) Ha készítesz házi leveles tésztát akkor jövök majd tapasztalatot gyűjteni. .)
VálaszTörlésHa sikerül rászánnom magam a leveles tészta készítésére, akkor mindenképpen megosztom a tapasztalataimat :)
TörlésNagyon finom lehetett, guszta! Lehet hogy akár kelt tésztából is elkészíthetnéd biztos azzal is nagyon finom lenne!
VálaszTörlésGyorsan elfogyott, úgyhogy gondolom a családnak is ízlett itthon :)
Törlés