2014. június 8., vasárnap

Dragonball torta

Legkisebb öcsémnek, Istvánnak ma van a születésnapja. Elég különleges kívánsága volt erre a napra a tortáját illetően. Nem tudom, hogy ti emlékeztek-e rá, de anno amikor elkezdődött az RTL Klub adása délutánonként meséket adtak le. Ezek között volt egy anime a Dragonball, amit az én öcsém azóta is imád. (Most jelenleg egyébként  a Viasat6-on és az Animax-en látható.) Nah, erről a meséről megosztott egy képet az üzenőfalamon azzal a kéréssel, hogy idén olyan szülinapi tortát szeretne. Hát összeszedtem minden tudásom és készítettem egyet. Az tuti, hogy nem pontosan olyan lett, mint amilyet ő szeretett volna, de nekem ilyet sikerült alkotnom. Szerencsére úgy tűnik, hogy azért tetszik neki így is.
Az alsó szintet kakaós lapokkal készítettem el és vaníliás krémmel töltöttem meg, a felső szint pedig sima piskóta csokis kókuszos krémmel megtöltve. A Dragonball figurák pedig tesóm gyűjteményéből vannak, mert sajna nem vagyok olyan ügyes, hogy tudjak Songokut és társait formázni.

Nagyon boldog születésnapot kívánok István!!!!!!

A bal oldali kép volt, amilyet szeretett volna és a jobb oldali az én munkám:

Hozzávalók:
A piskótához (23 cm átmérőjű tortaforma és egy keverőedény):
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
Vaníliás krémhez:

  •  3 csomag vaníliás puding
  • 1 l tej
  • 3 tojás sárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg Rama
  • 1 csomag vaníliás cukor
Csokis kókuszos krémhez:
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 10 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 dl habtejszín
+4 dl Hulala a torta bevonásához
+ételfesték
+35 dkg marcipán a kristálygömbökhöz

A kakaós piskótához a 6 tojás fehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a 6 evőkanál cukrot, tojássárgáját, sütőporral elkevert 5 evőkanál lisztet és a kakaót. Sütőpapírral bélelt tortaformába töltöm és előremelegített sütőben megsütöm. A kicsi keverőtálban pedig két tojásos piskótát sütök.
A vaníliás pudingokat a tejben a tojássárgájával összekeverem és felfőzöm, jó sűrű krémet kell, hogy kapjak belőle. Kevergetve kihűtöm. Ezalatt a porcukrot a Ramával habosra keverem, hozzáadom kanalanként a kihűlt pudingot és alaposan összekeverem a vaníliás cukorral együtt.
A  pudingport kevés tejjel szép simára keverem, közben a maradék tejet felteszem a gáztűzhelyre és felforralom, ha már forr a tej, akkor takarékra állítom a lángot és szépen apránként folyamatos kevergetés mellett adagolom hozzá a pudingos tejet, szép sűrűre főzöm. Amíg hűl, addig a margarint a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a kókuszreszeléket és a kihűlt pudingot. 
A kakaós piskótát három részre vágom és megtöltöm a vaníliás krémmel. Felverem a habot, kiveszem egy részét kék ételfestéket adok hozzá és bevonom a torta alját. A kicsi piskótát félbe vágom, az alját a torta közepére teszem megtöltöm a krémmel, ráteszem a tetejét, azt is megkenem krémmel. Pár kanál tejszínhabhoz rózsaszín ételfestéket teszek és bevonom vele az oldalát. Majd díszítem.
A marcipánt átgyúrom, sárgára színezem és 7 db golyót formázok belőle, amiket piros ételfestékkel díszítek, majd a torta köré rakok.








9 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Nagyon szép tortát készítettél, ügyes vagy! Öcsédnek nagyon boldog születésnapot kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Már megint egy torta - mondom én, hogy egy cukrász veszett el benned!
    Szép :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Néha gondolkozom rajta, hogy be kellene iratkoznom egy cukrász tanfolyamra.

      Törlés
  3. Nagyon jópofa lett! Gratula, Tesódnak pedig Boldogot!

    VálaszTörlés
  4. Ehhez a tortához biztos szükség volt egy nagy adag türelemre. Látszik rajta, hogy szeretettel készült. :) Szívesen megkóstolnám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát jó sok türelemre is időre volt szükségem, amíg elkészítettem. Nem volt egy egyszerű mutatvány!

      Törlés
  5. Szerintem nagyon jó lett a tortád, olyan vidám! Biztos vagyok benne, hogy az öcséd örült neki!

    VálaszTörlés