Ezt a tortát legkisebb öcsémnek készítettem tegnapra a szülinapjára. Mivel nem volt sok időm és le is betegedtem nem bonyolítottam túl a dolgot viszonylag alacsony piskótát készítettem, hogy István örüljön és a kedvenc vaníliás krémünkkel töltöttem meg, majd eperrel bolondítottam meg egy kicsit. Állítólag finom lett, én a nátha miatt nem tudok nyilatkozni róla, de hiszek a családnak :)
Boldog születésnapot kívánok István!!!!!!
A piskótához:
- 5 db tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
- 3 csomag vaníliás puding
- 1 l tej
- 3 tojás sárgája
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg Rama
- 1 csomag vaníliás cukor
+ kb. 1 kg eper
A szokásos módon piskótát sütök, amit kettévágok, ha kihűlt.
A vaníliás pudingokat a tejben a tojássárgájával összekeverem és felfőzöm, jó sűrű krémet kell, hogy kapjak belőle. Kevergetve kihűtöm. Ezalatt a porcukrot a Ramával habosra keverem, hozzáadom kanalanként a kihűlt pudingot és alaposan összekeverem a vaníliás cukorral együtt. A krémből kiveszek annyit, amennyire szükségem lesz a torta bevonásához. A többihez hozzákeverem kb. az eper felét, amit előtte apróra vágok. Megtöltöm vele a tortát és ráteszem a piskótát, bevonom a maradék krémmel a torta tetejét és oldalát, majd pedig a félbevágott eprekkel díszítem.
Rögtön kérném felét, annyira jól néz ki! Csodaszép!
VálaszTörlésFincsin néz ki :)
VálaszTörlésTesódat Isten éltesse sokáig! Nagyon finom és szép tortát készítettél! Mielőbb gyógyuljál meg!
VálaszTörlésHm, nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésBoldog születésnapot az Ünnepeltnek! Neked pedig gyógyulást! :)
Én is hiszek a családodnak! :-) Látszik a tortán, mennyire finom. Neked gyógyulást, Öcsédnek pedig boldog születésnapot kívánok!
VálaszTörlésHmm, csodásan néz ki! :) Szeretem az epres édességeket! Azt a szeletkét elkérhetném? :)
VálaszTörlés