2015. június 29., hétfő

Bögrés gyümölcslepény

Fincsi, puha és nem fojtogatós tésztája. Kiváló reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy csak nasizni :) Jó ötlet annak, aki szereti a gyorsan kikeverős süteményeket.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 3/4 bögre cukor
  • 12 dkg vaj
  • 3/4 bögre vegyes kandírozott gyümölcs
  • 1 db citrom
  • 1 evőkanál rum
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 bögre liszt


A tojásokat a cukorral és a puha vajjal fehéredésig keverem, majd hozzáadom a kandírozott gyümölcsöt, a citrom reszelt héját és levét, a rumot és a sütőporral elkevert lisztet. Majd alaposan összedolgozom. Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazom a masszát és 180 fokosra előmelegített sütőben megsütöm. Ha kész a sütemény, akkor rácsra borítva kihűtöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése