2015. július 12., vasárnap

Egyszerű málnahab

Gyorsan elkészül, egyszerű, nem igényel különleges hozzávalókat, csak keverem, beteszem a hűtőbe állni és már kész is van. A málnán kívül bármilyen gyümölcsből készülhet: szeder, eper, ribizli..stb.

Hozzávalók:
  • 2 dl habtejszín
  • 1 habfixáló
  • 450 gramm tejföl
  • 4 evőkanál cukor
  • 1,5-2 bögre málna
  • háztartási keksz vagy babapiskóta
  • pici tej

A habtejszínt kemény habbá verem a habfixálóval, hozzáadom a tejfölt, a cukrot és az összetört málnát. A kekszeket vagy babapiskótát pici tejben gyorsan megforgatom és egy tál alját kirakom velük, rá a hab, keksz/babapiskóta, hab, keksz/babapiskóta hab és a tetejét kiraktam maradék keksszel. Pár órára a hűtőbe kell tenni állni és hogy a keksz/babapiskóta megpuhuljon.



2 megjegyzés: