Anyósoméknál van egy csomó ribizlibokor a kertben. Múltkor leszedtem pár bokrot és gondoltam, hogy készítek belőle valami süteményt. A végeredmény finom lett :)
- 10 dkg vaj
- 1/4 bögre cukor
- 4 db lágyan felvert tojás
- 15 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília aroma
- ribizli
- 5-6 evőkanál víz
- 2 evőkanál cukor
A vajat és a cukrot habosra keverem, apránként hozzákeverem a tojást, a sütőporral elkevert lisztet és a vanília aromát. A 25 cm-es átmérőjű pités tálat kikenem vajjal, belisztezem és beleöntöm a tésztát, majd megszórom a tetejét ribizlivel. Egy picit hagyok a ribizliből. Előmelegített sütőben elkezdem sütni a pitét és addig a vizet felforralom és elolvasztom benne a cukrot. A pitét 25-30 percig sütöm, amíg tapintással szilárdnak nem érzem. A sütőt 230 fokra felcsavarom. A cukros vizet a torta tejére kanalazom, rádobálom a maradék ribizlit és visszateszem további 5 percre a sütőbe, hogy szép aranybarna legyen.
Maradt még belőle? Nagyon finom lehetett. :)
VálaszTörlésFincsin hangzik :)
VálaszTörlés