Még régen másoltam ki egy receptújságból ezt a receptet, kicsit módosítottam rajta, de nagyon fincsi étel a végeredmény. Egy próbát mindenkinél megér. Otthon sikere volt :) Ha hagyjuk kihűlni, akkor szépen kivágható a jénaiból, de nálunk türelmetlenek az emberek :)
Hozzávalók:
- 40-50 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kevés olaj
- 6 evőkanál paradicsompüré
- 6 evőkanál ketchup
- 2,5 dl víz
- szerecsendió, oregánó, kakukkfű, só, bors, bazsalikom
- 1 csomag penne tészta
- 2,5 dl tejföl
- 2 db tojás
- 5-10 dkg reszelt sajt
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucolom és
nagyon apróra vágom. Kevés olajon megdinsztelem és ráteszem a darált
husit, megpárolom rajta, majd ráteszem a paradicsompürét, ketchupot,
vizet, a fűszereket és addig főzöm, amíg forrás után rottyan még egyet. A
tésztát a szokásos módon kifőzöm és összekeverem a szósszal. A tejfölt összekeverem a tojásokkal és a reszelt sajttal. A jénai edényt kivajazom, eloszlatom benne szépen egyenletesen a húsos tésztát, majd egyenletesen eloszlatom rajta a tejföl-tojás-reszelt sajt keverékét és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése