2015. szeptember 5., szombat

Tepsis bolognai penne

Még régen másoltam ki egy receptújságból ezt a receptet, kicsit módosítottam rajta, de  nagyon fincsi étel a végeredmény. Egy próbát mindenkinél megér. Otthon sikere volt :) Ha hagyjuk kihűlni, akkor szépen kivágható a jénaiból, de nálunk türelmetlenek az emberek :)


Hozzávalók:
  • 40-50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 6 evőkanál paradicsompüré
  • 6 evőkanál ketchup 
  • 2,5 dl víz
  • szerecsendió, oregánó, kakukkfű, só, bors, bazsalikom
  • 1 csomag penne tészta
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 5-10 dkg reszelt sajt

A vöröshagymát és a fokhagymát megpucolom és nagyon apróra vágom. Kevés olajon megdinsztelem és ráteszem a darált husit, megpárolom rajta, majd ráteszem a paradicsompürét, ketchupot, vizet, a fűszereket és addig főzöm, amíg forrás után rottyan még egyet. A tésztát a szokásos módon kifőzöm és összekeverem a szósszal. A tejfölt összekeverem a tojásokkal és a reszelt sajttal. A jénai edényt kivajazom, eloszlatom benne szépen egyenletesen a húsos tésztát, majd egyenletesen eloszlatom rajta a tejföl-tojás-reszelt sajt keverékét és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöm.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése