2015. december 23., szerda

Fehércsokis aszalt vörös áfonyás zabkeksz

Még nem késő nekiállni és megsütni holnapra vagy akár holnap is a nagy sütés-főzés közepette. Egyszerű és finom, nálunk mindenki szereti! :)

 Hozzávalók:
1. tál:
  • 20 dkg liszt
  • 30 dkg zabpehely
  • 1 csipet só
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag aszalt vörös áfonya
  • 1 tábla fehércsoki
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
2. tál:
  • 30 dkg olvasztott margarin
  • 10 dkg barna cukor
  • 8 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás
A tálakban az összevalókat összekeverem, majd összeöntöm a két tál anyagát és fél órára a hűtőbe teszem. Sütőpapírral bélelt tepsibe púpozott kávéskanállal halmokat teszek ugyanakkora távolságra, mint süti mérete és 175-180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése