2015. december 24., csütörtök

Mézes krémes kicsit másképpen

Úgy gondoltam, hogy idén kicsit újítok a szokásos mézes krémesünkön, hogy kicsit karácsonyibb legyen. Remélem a családnak is tetszeni fog :) Bocsánat, de kicsit elméreteztem a betűket, ezért a "T" alig fért ki :)

Ezúton szeretnék minden kedves olvasómnak:

Békés, boldog és szeretetteljes karácsonyi ünnepeket kívánok!!!!!!



Hozzávalók: 
Tésztához:

  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek méz
  • 1 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 tk fahéj
Krémhez: 
  •  3 csomag vaníliás puding
  • 1 l tej
  • 3 tojás sárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg Rama
  • 1 csomag vaníliás cukor
Hab:
  • 2,5 dl Hulala
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
Tetejére:
  • 2 tábla csokoládé (1 ét és 1 tej) + egy nagyobb mikulás :)
  • egy kis vaj
+ egy kis hab a díszítéshez


A tésztához a porcukrot a vajjal, a mézzel és a tojással gőz fölött összemelegítem. Ezután a liszttel és a szódabikarbónával összegyúrom, két cipót formázok belőle, majd pedig vajas-lisztes tortaforma tetejére kinyújtva megsütöm a két lapot rövid idő alatt.
A vaníliás pudingokat a tejben a tojássárgájával összekeverem és felfőzöm, jó sűrű krémet kell, hogy kapjak belőle. Kevergetve kihűtöm. Ezalatt a porcukrot a Ramával habosra keverem, hozzáadom kanalanként a kihűlt pudingot és alaposan összekeverem a vaníliás cukorral együtt. 

A Hulalát a vaníliás cukorral felverem és hozzáadom a habfixálót, majd tovább keverem, hogy szép habot kapjak.
Vízgőz felett megolvasztom a csokoládékat a vajjal és a felső lapon eloszlatom. Egy kis tejszínhabbal díszítem a tetejét :)



1 megjegyzés:

  1. Sok szeretettel kívánok egészségben, sikerekben gazdag, békés, boldog új évet Neked és kedves családodnak! :)

    VálaszTörlés