2015. december 20., vasárnap

Legegyszerűbb gesztenyetorta

Egy nagyon kedves barátnő 32. szülinapjára egy kis figyelmesség gyanánt :) Nagyon örült ennek a minitortának és szerencsére ízlett is neki.
Egyébként gyorsan elkészíthető és nem kell hozzá semmilyen különleges alapanyag.


Hozzávalók (18 cm-es tortaformához)
A piskótához:
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

A krémhez:
  • 250 gramm gesztenyemassza
  • 2 dl Hulala
  • ízlés szerint rum aroma, vaníliás cukor, cukor (én most nem tettem bele, mert így is ízletes volt a gesztenyemassza) 

A tetejére:
  • 2/3 tábla csokoládé (fele tej, fele ét)
  • kevés vaj
+ kandírozott narancshéj



A piskótát szokásos módon elkészítem, amíg kihűl, addig elkészítem a krémet. A Hulalát kemény habbá verem, majd hozzáadom a gesztenyemasszát és rum aromát, vaníliás cukrot, cukrot. A kihűlt piskótát félbe vágom, megtöltöm a krémmel, valamint bevonom az oldalát is vele. Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét a vajjal és eloszlatom a torta tetején  a csokimázt, majd megszórom kandírozott narancshéjjal. Egy estét hagyom a hűtőben állni.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése