Egy nagyon kedves barátnő 32. szülinapjára egy kis figyelmesség gyanánt :) Nagyon örült ennek a minitortának és szerencsére ízlett is neki.
Egyébként gyorsan elkészíthető és nem kell hozzá semmilyen különleges alapanyag.
Hozzávalók (18 cm-es tortaformához)
A piskótához:
- 3 db tojás
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
- 250 gramm gesztenyemassza
- 2 dl Hulala
- ízlés szerint rum aroma, vaníliás cukor, cukor (én most nem tettem bele, mert így is ízletes volt a gesztenyemassza)
A tetejére:
- 2/3 tábla csokoládé (fele tej, fele ét)
- kevés vaj
A piskótát szokásos módon elkészítem, amíg kihűl, addig elkészítem a krémet. A Hulalát kemény habbá verem, majd hozzáadom a gesztenyemasszát és rum aromát, vaníliás cukrot, cukrot. A kihűlt piskótát félbe vágom, megtöltöm a krémmel, valamint bevonom az oldalát is vele. Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét a vajjal és eloszlatom a torta tetején a csokimázt, majd megszórom kandírozott narancshéjjal. Egy estét hagyom a hűtőben állni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése