A receptet egy régi Meglepetésből vágta még ki anya, most kicsit leegyszerűsítettem a receptet, de majd egyszer felteszem a hivatalos receptet is.
- kb. 1 kg alma
- ízlés szerint fahéj, őrölt szegfűszeg
- 14 dkg cukor
- 4+2 dl víz
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- háztartási keksz
Az almát meghámozom, nagyon vékony szeletekre vágom és beleteszem egy lábosba 4 dl vízbe a cukor, a fahéj és a szegfűszeg mellé. Megfőzöm az almát, majd botmixerrel teljesen pürésítem, hozzáadom a pudingport és a maradék 2 dl vizet. Sűrűre főzöm. A pités tál alját kiteszem háztartási keksszel, majd szépen, lassan eloszlatom rajta az almás pudingos krémet, a tetejét pedig kirakom háztartási keksszel. Egy éjszakát a hűtőbe rakom dermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése