2016. szeptember 29., csütörtök

Gulyásleves

Szerintem mindenkinek megvan a jól bevált gulyásleves receptje, ami mellől nem tágít. Az én receptem természetesen anyukámtól van, mi így szeretjük. Viszont arra gondoltam hátha valaki kipróbálja a mi receptünket.... :)

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • pirospaprika, só, bors
  • 1/2 evőkanál csípős paprikakrém
  • 1 db paprika
  • 2 db nagy krumpli (vagy 4 db közepes)
  • 4 db közepes sárgarépa


A húst megmosom, leszedem a zsírt róla és aprón felkockázom. Megpucolom a vöröshagymát, apróra vágom, a krumplit és répát s megpucolom, a krumplit szintén kockázom, a répát karikára vágom. A paprikából kiveszem a csumáját. 
Az olajon megdinsztelem a vöröshagymát, ha már jó, akkor lehúzom a tűzhelyről, ráteszem a pirospaprikát, beleforgatom a húst és felengedem kb. 1,5 dl  vízzel, sózom, borsozom, hozzáadom a csípős paprikakrémet és a paprikát. Lefedem és kb 10-15 percig hagyom így főni, majd felengedem kb. 2,5 liter vízzel, hozzáadom a sárgarépát. Amikor már a hús és a répa majdnem megfőtt, akkor hozzáadom a krumplit és addig főzöm, amíg minden meg nem főtt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése