Szeptember 1-jén volt az anyai mamám 75. szülinapja, így összegyűlt a család egy kis vacsorára, amit anyukám és a nővére készített, én pedig vállaltam a torta készítését.
Egyszerű, de finom tortát hoztam össze, mindenkinek ízlett.
Boldog születésnapot Teri mama!!!!! :)
Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):
Piskótához:
- 7 db tojás
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál rumaroma
Krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 50 dkg mascarpone
- 20 dkg fehér csokoládé
Tetejére:
- 30 dkg fehér csokoládé
- 4 evőkanál étolaj
+ gumicukor, cukormázas dekortoll
A piskótát szokásos módon elkészítem, majd hagyom kihűlni.
Amíg hűl, addig elkészítem a krémet. A habtejszínt kemény habbá verem, hozzáadom a mascarponét, szépen egyneművé keverem. A végén pedig a mikróban megolvasztott fehércsokit. A piskótát kettévágom, megtöltöm a krém nagy részével, egy kevéssel bevonom a tetejét és az oldalát is. A fehér csokoládét az olajjal megolvasztom vízgőz felett és bevonom vele a torta tetejét. Egy éjszakára a hűtőbe teszem, majd másnap gumicukorral, cukormázas dekortollal és egy kis maradék krémmel díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése