Hajni barátnőmtől kaptam ennek a pizzatésztának a receptjét. Nagyon finom és pont olyan a tésztája, ahogy én szeretem, vékony, mégis puha, úgyhogy azóta csak ezt a receptet használom.
Nyuszifül szerint az én pizzám a legjobb és a képzeletbeli dobogó legfelső fokára én állhatok :)
- 50 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő (7 gramm)
- 1/2 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál olíva olaj
- 325 ml langyos víz
A langyos vízben a cukrot, a sót, az élesztőt és az olajat pár percig állni hagyom. Kelesztőtálba mérem a lisztet, aminek a közepébe kis fészket alakítok ki, majd beleteszem a langyos vizet. Villával körkörösen beledolgozom, majd lisztezett kézzel összegyúrom. Kilisztezem a kelesztőtálat és úgy teszem vissza bele az összegyúrt tésztát, aminek a tetejét is megszórom liszttel, majd lezárom a tálat és 1-1,5 óra alatt a duplájára kelesztem.
Ha megkelt a tészta, akkor a tálban újra átgyúrom, majd olajjal kikenem a tepsit, amiben a pizzát szeretném megsütni (Nekem 2 gáztepsinyi szokott kijönni belőle, de ugye ez attól függ, hogy ki mennyire szereti vékonyan vagy vastagon a tésztát), majd olajozott kézzel kinyújtom a tepsiben a méretének megfelelően. 10-15 percet hagyom pihenni így, addig előkészítem a feltétet, majd a pihentetés után tetszés szerint mindenki azt tesz rá, amit szeretne.
280 fokon 10 perc alatt megsütöm.
Ha már annyira finom még dobogós helyen is van, akkor legközelebb teszek egy próbát én is !:-))
VálaszTörlés