2016. október 2., vasárnap

Pizza(tészta)

Hajni barátnőmtől kaptam ennek a pizzatésztának a receptjét. Nagyon finom és pont olyan a tésztája, ahogy én szeretem, vékony, mégis puha, úgyhogy azóta csak ezt a receptet használom.
Nyuszifül szerint az én pizzám a legjobb és a képzeletbeli dobogó legfelső fokára én állhatok :)

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő (7 gramm)
  • 1/2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 325 ml langyos víz

A langyos vízben a cukrot, a sót, az élesztőt és az olajat pár percig állni hagyom. Kelesztőtálba mérem a lisztet, aminek a közepébe kis fészket alakítok ki, majd beleteszem a langyos vizet. Villával körkörösen beledolgozom, majd lisztezett kézzel összegyúrom. Kilisztezem a kelesztőtálat és úgy teszem vissza bele az összegyúrt tésztát, aminek a tetejét is megszórom liszttel, majd lezárom a tálat és 1-1,5 óra alatt a duplájára kelesztem. 
Ha megkelt a tészta, akkor a tálban újra átgyúrom, majd olajjal kikenem a tepsit, amiben a pizzát szeretném megsütni (Nekem 2 gáztepsinyi szokott kijönni belőle, de ugye ez attól függ, hogy ki mennyire szereti vékonyan vagy vastagon a tésztát), majd olajozott kézzel kinyújtom a tepsiben a méretének megfelelően. 10-15 percet hagyom pihenni így, addig előkészítem a feltétet, majd a pihentetés után tetszés szerint mindenki azt tesz rá, amit szeretne. 
280 fokon 10 perc alatt megsütöm.


1 megjegyzés:

  1. Ha már annyira finom még dobogós helyen is van, akkor legközelebb teszek egy próbát én is !:-))

    VálaszTörlés