Ha gyors és egyszerű vacsorára van szükség, akkor a tészták mindig nyerők. A különböző szószokkal pedig sok variációja van és igen változatos vacsorát lehet belőle készíteni.
- 20 dkg sonka
- 20 dkg gomba
- 1 evőkanál vaj
- 3 dl főzőtejszín
- sült csirke fűszerkeverék, só, bors
- petrezselyemzöld
- 1 csomag fusilli tészta
A vajat felforrósítom, megpirítom rajta a felkockázott sonkát, majd a megpucolt és feldarabolt gombát is. Ha már mindkettő kellően megpirult, akkor felengedem a főzőtejszínnel, fűszerezem, beleteszem a feldarabolt petrezselyemzöldet és felforralom, ha rottyant egyet, akkor elzárom alatta a tűzhelyet.
A fusillit a szokásos módon megfőzöm és ha leszűrtem, akkor hozzákeverem a tejszínes sonkás-gombás szószhoz. Reszelt sajttal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése