A hűvösebb napokon jól esnek nekem ezek a meleg krémlevesek és tényleg annyira egyszerűek. A recept szinte ugyanaz, mint a tök krémlevesnél, csak cukkiniből készül és kicsit jobban ízesítem. Mi nagyon szeretjük :)
- 2 db közepes cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 1 db közepes krumpli
- 2-3 evőkanál olaj
- 7 dl húsleveslé (ha nincs akkor 7 dl víz + húsleves kocka)
- 2 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
A cukkinit nem kell megpucolni, ha zsenge és hibátlan a héja, hanem alaposan megmosom, majd eltávolítom a magházát és felkockázom, a krumplit és a vöröshagymát szintén megpucolom, felkockázom. Az olajon megpirítom a vöröshagymát, ha már szép üveges, akkor leveszem a tűzhelyről hozzáadom a cukkini és krumplikockákat, jól összekeverem, majd pedig a húsleveslét és a zúzott fokhagymát. Addig főzöm, amíg a zöldségek teljesen megfőnek. Ha már megfőttek, akkor leveszem a tűzhelyről, botmixerrel összeturmixolom, hozzáadom a főzőtejszínt, majd addig, amíg nem rottyan egyet újra visszateszem a tűzhelyre.
Most pirított kenyérkockákkal tálaltam, de tökéletes levesgyönggyel vagy krutonnal is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése