Nyuszifül feldobta, hogy szívesen enne túrógombócot, erre fellapoztam Horváth Ilona szakácskönyvét és abban találtam ezt a finom receptet. Nagyon ízlett neki, úgyhogy azóta többször elkészítettem már :)
- 50 dkg tehéntúró
- 4 db tojás
- 2 dl búzadara
- 1 csipet só
- olaj
- zsemlemorzsa
Tálaláshoz:
- 2 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
Az áttört túrót összegyúrom a tojásokkal, a búzadarával és a sóval, majd legalább fél napig állni hagyom. Olajon megpirítom a zsemlemorzsát, Ha már jó a gombóc anyaga, akkor vizes kézzel kis golyókat formázok belőle, amit lobogó sós vízben megfőzök. A túrógombócnak legalább 5 percre van szüksége, vigyázni kell, hogy ne maradjon nyers a túró, de is főzzük túl (nekem egyszer sikerült). A lecsöpögtetett gombócokat a megpirított zsemlemorzsában megforgatom.
A tálalás előtt a tejfölben elkeverem a vaníliás cukrot és vagy a gombócokra öntöm vagy mellé. Ha valaki szereti a fahéjat, akkor szórhat még rá egy kis fahéjas cukrot is vagy csak simán meghintheti porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése